Mijn Vakmanschap

Beste toekomstige klant,

Mijn naam is Michel Dijkstra van MCD Schilderwerken en onderhoudsschilder is al vele jaren mijn vakgebied.

Ruim 18 jaar heb ik ervaring opgedaan bij meerdere opdrachtgevers o.a particulieren, woningbouwverenigingen, stadsherstel, monumentenzorg en Hendrick de Keyser. Hier heb ik altijd prachtig werk geleverd en iedere klus naar tevredenheid kunnen afsluiten. De klanten waren altijd zeer tevreden en dat is voor mij nog het allerbelangrijkste.

De interesse in het vak is al zeer jong ontstaan, doordat mijn opa en vader ook onderhoudsschilders waren. Hun liefde voor het vak is er zo met de paplepel ingegoten. Ik bewonderde altijd hun werk voor o.a Het paleis op de dam, de burgemeesterswoning en het rijksmuseum. Ik kom uit een echt ambachtelijke schildersfamilie waar al drie generaties lang de vakkennis word doorgegeven. Gedurende mijn kinderjaren is door hen mijn interesse in het vak verder uitgegroeid en ben ik de moderne schilderstechnieken gaan bestuderen.

Ik had diploma’s nodig voor bijvoorbeeld monumentenzorg. Hierdoor heb ik zeer veel renovatie werken mogen uitvoeren. Waar ik ook de nodige kennis van het glaszetten, repareren van ornamenten en het frezen en repareren van kleine en grote stukken houtrot opgedaan en waar kwaliteit zeer belangrijk was.

Door de jaren heen ben ik mezelf blijven verbeteren en ontwikkelen en heb de nodige cursussen genomen op altijd up-to-date te blijven in het schilderwerk. Bij die cursussen heb ik alle nieuwe technieken leren hanteren en heb ik met alle glans mijn diploma’s behaald.

Het gebruik van minder schadelijke materialen voor het milieu vind ik zeer belangrijk. Onze moderne technologie heeft hier zeer veel nieuwe perspectieven hierin. Zo werk ik met verf en oplosmiddelen die minder schadelijk zijn voor mens, dier en milieu en ik werk niet dierlijke verfkwasten. Het afval hoeft niet meer chemisch afgebroken worden, omdat de materialen niet chemisch zijn.

Door de grote liefde in het vak en mijn vakkennis wil ik deze kwaliteit en service voor alle mensen beschikbaar maken. Als zelfstandige onderhoudsschilder wil ik net iets meer kwaliteit (liefde/tijd) en service (betrokkenheid) bieden.

Kortom ik probeer in alle opzichten de wensen van de klant te vervullen.

Met vriendelijke groet,

Michel Dijkstra van MCD Schilderwerken.

Leave a Comment